
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1
Recept: 701 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 18%
Cheddar lagrad 25.0 gram 13%
Kummin hel 0.5 msk 1%
Creme fraiche 0.5 dl 23%
Gräslök finhackad 3.0 msk 0%
Rödlök 0.5 styck 4%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Tunnbröd mjukt 2.0 skivor 28%
Löjrom saltad 50.0 gram 9%
Skapat av: Blossa
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg (8-10 min). Låt kallna i kallt vatten.
- Riv cheddarost. Grovstöt kummin i en mortel. Skala och finhacka rödlök. Finskär gräslök. Skala och hacka äggen.
- Blanda ägghacket med ost, kummin, crème fraiche, gräslök, rödlök, salt och peppar.
- Bred ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop från kortsidan. Skär varje rulle i 5 bitar. Garnera med löjrom och gräslök.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan