Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor med skal

15.0 

styck

Grönmögelost

75.0 

gram

Persilja finhackad

 

 

Grovt salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 0

Recept: 618 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 84 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 15.0 styck 21%

Grönmögelost 75.0 gram 52%

Persilja finhackad 0%

Grovt salt Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugen på 250°C.
  2. Borsta och skölj musslorna. 
  3. Bred ut grovt salt på ett ugnssäkert fat. Tryck ner musslorna i saltet. Sätt in fatet i ugnen i cirka 10 minuter, tills musslorna öppnat sig.
  4. Ta ut och lossa musslorna från skalen. Lägg tillbaka musslorna i vartannat skal och tryck ner skalen i saltet, så att de inte välter. Finfördela mögelostbitar och persilja i varje musselskal.
  5. Gratinera i ytterligare cirka 5 minuter. Ta ut och garnera med lite extra persilja.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)