Musslor med pancetta (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Musslor med pancetta (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal musslor: 10

Gröna musslor

10.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Persilja

2.0 

kvistar

Olivolja

2.0 

msk

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Pancetta som lättsteks }

10.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Anna de Codorníu Brut Rosé

Torr, mousserad rosé
Pris: 109 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 230

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1359 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 18%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 59 gram)

Ingredienser

Visa:

Gröna musslor 10.0 styck 17%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 3%

Persilja 2.0 kvistar 0%

Olivolja 2.0 msk 17%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Pancetta som lättsteks } 10.0 skivor 69%

Tillagning (20 min )

  1. Plocka ur musslor ur skalen. Riv skal på citron. Hacka persilja och chili. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda citronskal, persilja, chili och vitlök med olja. Vänd runt musslorna i blandningen.
  3. Lägg pancetta i en torr stekpanna. Stek på svag värme tills de börjar få lite färg. Tag upp och lägg på smörpapper att torka.
  4. Lägg tillbaka musslorna i skalen och lägg på den torra och krispiga pancettan.

Kockens kommentar

Pancetta är italienskt rökt stekfläsk. Till skillnad mot vanligt svenskt rimmat stekfläsk, så har köttet tydlig röksmak.

Näringsberäkning
: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Pancetta som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Musslor med pancetta (plockmat)