Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 230

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1359 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gröna musslor 10.0 styck 17%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Olivolja 2.0 msk 17%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Pancetta som lättsteks } 10.0 skivor 69%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Plocka ur musslor ur skalen. Riv skal på citron. Hacka persilja och chili. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda citronskal, persilja, chili och vitlök med olja. Vänd runt musslorna i blandningen.
- Lägg pancetta i en torr stekpanna. Stek på svag värme tills de börjar få lite färg. Tag upp och lägg på smörpapper att torka.
- Lägg tillbaka musslorna i skalen och lägg på den torra och krispiga pancettan.
Kockens kommentar
Pancetta är italienskt rökt stekfläsk. Till skillnad mot vanligt svenskt rimmat stekfläsk, så har köttet tydlig röksmak.Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Pancetta som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Musslor med pancetta (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan