Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 861

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 19%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Tortilla 8.0 styck 44%
Gul lök 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kidneybönor vita konserv sköljda 3.0 dl 7%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Creme fraiche 2.0 dl 19%
Hårdost riven 1.0 dl 4%
Tabasco röd 20.0 droppar 0%
Liquid smoke, rökarom 10.0 droppar %
Örtsalt ¤ 1.0 tsk 0%
Rapsolja till stekning 1.0 dl 23%
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Skapat av: Naturskyddsföreningen
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka lök. Pressa vitlök. Mosa bönor lätt.
- Stek lök och vitlök i lite av rapsoljan tills löken får lite färg. Blanda i bönor, tomatpuré, crème fraiche, ost, tabasco, liquid smoke och örtsalt. Låt allt bli varmt i stekpannan.
- Lägg under tiden ut tortilla bröden på arbetsbänken. Klicka på den varma fyllningen på halva tortillabrödet. Vik ihop brödet.
- Värm ett par matskedar olja i en ren stekpanna. Lägg i de fyllda tortillabröden i omgångar två och två. Stek cirka 2 minuter på var sida på medelhögvärme. Se till att fylla på med lite olja mellan omgångarna så att alla bröden får en gyllenbrun och krispig yta.
Kockens kommentar
Lämplig rätt att servera som plockmat eller på buffébordet. Fungerar också bra som grilltillbehör men även som huvudrätt, gärna då med valfria taco till.Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Quesadilla smokey beans (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan