Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1251 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 17%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Böckling varmrökt 8.0 styck 69%
Marinad:
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 3.0 msk 29%
Senap svensk 1.0 tsk 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%
Garnering:
Gul lök hackad 1.0 msk 0%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Rädisa 3.0 styck 0%
Kapris 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa böcklig från inälvor och ryggben. Tag eventuellt bort skinnet (=mer lättätet). Lägg upp på fat.
- Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.
- Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök, dill och rädisor. Strö hacket och kapris över böcklingen.
- Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".
Kockens kommentar
Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.
Klassisk marinerad böckling enligt Tore Wretman: Rensad och urbenad böckling läggs upp på fat och serveras med en överhälld marinad bestående av 1/3-del ättiksprit och 2/3-delar olja blandat med lite osockrad senap, salt, peppar, finhackad lök, finhackad kapris och hackad persilja.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Marinerad böckling (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan