Liten sallad på sked (plockmat)

Liten sallad på sked (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Potatis fast sort

2.0 

styck

Äpple helst rött

1.0 

st liten

Rädisa

4.0 

styck

Cheddar lagrad

100.0 

gram

Rapsolja kallpressad

1.0 

msk

Citronjuice

1.0 

msk

Salt

1.0 

krm

Peppar

0.5 

krm

Kummin krossad

1.0 

tsk

Dill finhackad

0.5 

dl

Forellrom saltad

60.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 74

GBR (GI) / port: 1

Recept: 741 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 49 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis fast sort 2.0 styck 17%

Äpple helst rött 1.0 st liten 5%

Rädisa 4.0 styck 1%

Cheddar lagrad 100.0 gram 49%

Rapsolja kallpressad 1.0 msk 15%

Citronjuice 1.0 msk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Peppar 0.5 krm 0%

Kummin krossad 1.0 tsk 1%

Dill finhackad 0.5 dl 1%

Forellrom saltad 60.0 gram 10%

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatisen. Låt den kallna.
  2. Kärna ur äpplet. Skär potatis, äpple, rädisor och ost i tärningar.
  3. Blanda med olja och citronsaft. Smaksätt med salt, peppar och kummin. Vänd ner dill. Lägg salladen på matskedar.
  4. Garnera med forellrom och ev. dill.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Liten sallad på sked (plockmat)