Friterad potatis med rom (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterad potatis med rom (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Potatis

6.0 

styck

Fiskrom

100.0 

gram

t.ex. forellrom

 

 

Gräddfil

1.0 

dl

Frityrolja till fritering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 45

GBR (GI) / port: 3

Recept: 540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 46 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 6.0 styck 75%

Fiskrom 100.0 gram 23%

t.ex. forellrom 0%

Gräddfil 1.0 dl 25%

Frityrolja till fritering Äts ej

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras rotfrukter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala potatis och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
  2. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera potatisen cirka 4 minuter så att de får fin färg. När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten).
  4. Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
    Servera med gräddfil som tillbehör.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Friterad potatis med rom (plockmat)