Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 45

GBR (GI) / port: 3
Recept: 540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 6.0 styck 75%
Fiskrom 100.0 gram 23%
Gräddfil 1.0 dl 25%
Frityrolja till fritering Äts ej
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så friteras rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala potatis och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera potatisen cirka 4 minuter så att de får fin färg. När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten).
- Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
Servera med gräddfil som tillbehör.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Friterad potatis med rom (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan