Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Foto: Arla ¤

Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Oxbringa rimmad benfri

700.0 

gram

 

Till bräsering:

 

Morötter

150.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Lagerblad

3.0 

blad

 

Tillbehör:

 

Potatis

1.0 

kilo

Mjölk

2.0 

dl

Smör

50.0 

gram

Kajennpepparpulver

0.5 

krm

Salt

 

 

 

Sallad:

 

Morötter

150.0 

gram

Sockerärter

125.0 

gram

Ingefära inlagd (gari)

0.5 

dl

Sesamolja

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Kokspad

3.0 

dl

Smetana }

2.0 

dl

Wasabipasta }

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas oxbringa >

 

 

Så kokas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 889

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3556 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 515 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxbringa rimmad benfri 700.0 gram 40%

 

Till bräsering:

Morötter 150.0 gram Äts ej

Purjolök 0.5 styck Äts ej

Chilifrukt röd 1.0 styck Äts ej

Lagerblad 3.0 blad Äts ej

 

Tillbehör:

Potatis 1.0 kilo 19%

Mjölk 2.0 dl 3%

Smör 50.0 gram 10%

Kajennpepparpulver 0.5 krm 0%

Salt 0%

 

Sallad:

Morötter 150.0 gram 1%

Sockerärter 125.0 gram 1%

Ingefära inlagd (gari) 0.5 dl 1%

Sesamolja 1.0 tsk 1%

Salt och peppar Äts ej

 

Sås:

Kokspad 3.0 dl %

Smetana } 2.0 dl 22%

Wasabipasta } 1.0 msk 1%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas oxbringa > Äts ej

Så kokas kött > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Skala morötterna. Skär dem och purjolöken i bitar. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Koka: Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. Lägg morötter, lök, chili och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock tills mört, cirka 2-3 timmar.
  3. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken, rör ner den och smör och rör till ett mos. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Sallad: Skala morötterna. Strimla dem, sockerärter och gari. Blanda med sesamolja och smaka av med salt och peppar.
  5. Sås: Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen. Blanda smetana och buljong i en kastrull. Koka ihop utan lock cirka 10 minuter. Smaksätt med wasabi och smaka av med salt.
  6. Servera: Skiva köttet och servera med potatismoset, salladen och såsen.

Kockens kommentar

Läs om oxbringa > klicka på ingrediensen. Bringa kräver lång tillagningstid för att bli mört. Läs mer > Så bräseras oxbringa.

Fler recept inom Kokt nötkött

Liknande recept som Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker