Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 889

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3556 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxbringa rimmad benfri 700.0 gram 40%
Till bräsering:
Morötter 150.0 gram Äts ej
Purjolök 0.5 styck Äts ej
Chilifrukt röd 1.0 styck Äts ej
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Tillbehör:
Potatis 1.0 kilo 19%
Mjölk 2.0 dl 3%
Smör 50.0 gram 10%
Kajennpepparpulver 0.5 krm 0%
Salt 0%
Sallad:
Morötter 150.0 gram 1%
Sockerärter 125.0 gram 1%
Ingefära inlagd (gari) 0.5 dl 1%
Sesamolja 1.0 tsk 1%
Salt och peppar Äts ej
Sås:
Kokspad 3.0 dl %
Smetana } 2.0 dl 22%
Wasabipasta } 1.0 msk 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas oxbringa > Äts ej
Så kokas kött > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (1 tim + 2 tim )
- Skala morötterna. Skär dem och purjolöken i bitar. Kärna ur och hacka chilin.
- Koka: Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. Lägg morötter, lök, chili och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock tills mört, cirka 2-3 timmar.
- Potatis: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken, rör ner den och smör och rör till ett mos. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Sallad: Skala morötterna. Strimla dem, sockerärter och gari. Blanda med sesamolja och smaka av med salt och peppar.
- Sås: Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen. Blanda smetana och buljong i en kastrull. Koka ihop utan lock cirka 10 minuter. Smaksätt med wasabi och smaka av med salt.
- Servera: Skiva köttet och servera med potatismoset, salladen och såsen.
Kockens kommentar
Läs om oxbringa > klicka på ingrediensen. Bringa kräver lång tillagningstid för att bli mört. Läs mer > Så bräseras oxbringa.Fler recept inom Kokt nötkött
Liknande recept som Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
-
Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotskött på kokt högrev
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk kokt porterstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla