För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färskkokt oxbringa med pepparrotssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxbringa färsk med ben

1.2 

kilo

Oxbringa färsk benfri

1000.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Lagerblad

6.0 

blad

Vitpeppar hel

10.0 

korn

 

Sås:

 

Smör

3.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

Kokspad från grytan

4.0 

dl

Mjölk

4.0 

dl

Pepparrot nyriven

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Ättiksgurka konserv

120.0 

gram

Senap svensk

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas oxbringa >

 

 

Så kokas kött >

 

 

Så skummar man >

 

 

Om vita såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 832

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3326 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 598 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxbringa färsk med ben 1.2 kilo 59%

Oxbringa färsk benfri 1000.0 gram Äts ej

Morot 2.0 styck Äts ej

Gul lök 2.0 styck Äts ej

Lagerblad 6.0 blad Äts ej

Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej

 

Sås:

Smör 3.0 msk 9%

Vetemjöl 3.0 msk 3%

Kokspad från grytan 4.0 dl 1%

Mjölk 4.0 dl 7%

Pepparrot nyriven 2.0 dl 4%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 16%

Ättiksgurka konserv 120.0 gram 2%

Senap svensk 0%

 

Kockskolan:

Så kokas oxbringa > Äts ej

Så kokas kött > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Om vita såser > Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Skala, skiva lök och morötter.
  2. Lägg kött i gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av väl.
  3. Tillsätt lök, morötter och pepparkorn. Låt köttet sjuda under lock i 2-3 timmar, tills ordentligt mört och att det lossnar lätt från benen.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Sås: Smält smör och vispa ner mjölet.  Häll i silad kokspad och mjölk under vispning. Riv och tillsätt pepparrot strax före servering. Mängd enligt egen smak.
  6. Skär upp köttet. Servera med lite spad, potatis och gurka.

Kockens kommentar

Oxbringa med ben ger mer skam än utan. Köttet kan även serveras kallt. Låt det i så fall kallna i sitt spad. Det kan sedan sparas i kylskåp i sitt spad upp till en vecka. Skivad kan den återvärmas.

Alternativ

Heminlagd ättiksgurka

Potatismos

Rotmos

Klassisk porterstek

Rimmad oxbringa

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt nötkött

Liknande recept som Färskkokt oxbringa med pepparrotssås