Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 212
Kcal / portion: 804
GBR (GI) / port: 0
Recept: 6431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Högrev nöt benfri 1.0 kilo 21%
Kalvbog 500.0 gram 8%
Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 18%
Chorizokorv svensk 300.0 gram 21%
Morot 3.0 styck 2%
Stjälkselleri 4.0 stjälkar 0%
Gul lök 2.0 styck 2%
Purjolök 1.0 st liten 1%
Vitpeppar hel 10.0 korn 0%
Timjan 2.0 kvistar 0%
Röra:
Persilja 1.0 kruka 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kapris 2.0 tsk 0%
Sardellfilé i burk 2.0 styck 0%
Vitt matbröd 1.0 skiva 1%
Vinäger 3.0 msk 0%
Ägg 1.0 styck 1%
Olivolja 2.0 dl 23%
Kockskolan:
Så kokas kött > Äts ej
Så lagas högrev > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Koka: Lägg högreven i en stor kastrull. Täck med vatten. Koka upp och skumma av. Tillsätt pepparkorn. Koka sakta i cirka 40 minuter. Lägg i kalvköttet. Skumma av. Låt sjuda i cirka 1 timme under lock.
- Skala morot, purjolök och lök. Lägg i grytan tillsammans med blekselleri. Koka i 10 minuter. Lägg i kycklingbröst. Koka sakta i 10 minuter. Skär några snitt i korvar. Lägg i grytan. Koka sakta i 10 minuter.
- Röra: Koka ägg. Lägg persilja, vitlök, kapris och sardeller i en matberedare. Dela äggula och vita. Lägg i gulan i matberedaren.
- Blötlägg bröd i vinäger. Lägg i matberedaren. Mixa till en massa. Rör ner olivolja i en stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
- Servera: Tag upp kött och grönsaker. Smaka av buljongen med salt och peppar. Skär kött, korv och kyckling i skivor. Lägg upp på fat tillsammans med grönsakerna. Häll upp buljongen i en skål och servera bredvid.
Kockens kommentar
Husmanskost från Italien. Bollito misto = blandat kokt. Bagnet verde är en klassisk sås från Piemonte av persilja, sardeller med mera.
Fler recept inom Kokt nötkött
Liknande recept som Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
-
Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotskött på kokt högrev
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk kokt porterstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla