Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Högrev nöt benfri

1.0 

kilo

Kalvbog

500.0 

gram

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Chorizokorv svensk

300.0 

gram

Morot

3.0 

styck

Stjälkselleri

4.0 

stjälkar

Gul lök

2.0 

styck

Purjolök

1.0 

st liten

Vitpeppar hel

10.0 

korn

Timjan

2.0 

kvistar

 

Röra:

 

Persilja

1.0 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Kapris

2.0 

tsk

Sardellfilé i burk

2.0 

styck

Vitt matbröd

1.0 

skiva

Vinäger

3.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Olivolja

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas kött >

 

 

Så lagas högrev >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 804

GBR (GI) / port: 0

Recept: 6431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrev nöt benfri 1.0 kilo 21%

Kalvbog 500.0 gram 8%

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 18%

Chorizokorv svensk 300.0 gram 21%

Morot 3.0 styck 2%

Stjälkselleri 4.0 stjälkar 0%

Gul lök 2.0 styck 2%

Purjolök 1.0 st liten 1%

Vitpeppar hel 10.0 korn 0%

Timjan 2.0 kvistar 0%

 

Röra:

Persilja 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Kapris 2.0 tsk 0%

Sardellfilé i burk 2.0 styck 0%

Vitt matbröd 1.0 skiva 1%

Vinäger 3.0 msk 0%

Ägg 1.0 styck 1%

Olivolja 2.0 dl 23%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas kött > Äts ej

Så lagas högrev > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Koka: Lägg högreven i en stor kastrull. Täck med vatten. Koka upp och skumma av. Tillsätt pepparkorn. Koka sakta i cirka 40 minuter. Lägg i kalvköttet. Skumma av. Låt sjuda i cirka 1 timme under lock.
  2. Skala morot, purjolök och lök. Lägg i grytan tillsammans med blekselleri. Koka i 10 minuter. Lägg i kycklingbröst. Koka sakta i 10 minuter. Skär några snitt i korvar. Lägg i grytan. Koka sakta i 10 minuter.
  3. Röra: Koka ägg. Lägg persilja, vitlök, kapris och sardeller i en matberedare. Dela äggula och vita. Lägg i gulan i matberedaren.
  4. Blötlägg bröd i vinäger. Lägg i matberedaren. Mixa till en massa. Rör ner olivolja i en stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera: Tag upp kött och grönsaker. Smaka av buljongen med salt och peppar. Skär kött, korv och kyckling i skivor. Lägg upp på fat tillsammans med grönsakerna. Häll upp buljongen i en skål och servera bredvid.

Kockens kommentar

Husmanskost från Italien. Bollito misto = blandat kokt. Bagnet verde är en klassisk sås från Piemonte av persilja, sardeller med mera.  

Fler recept inom Kokt nötkött

Liknande recept som Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra