Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1338 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötrulle rimmad 600.0 gram 46%
Morot 2.0 styck 6%
Gul lök 2.0 styck 8%
Lagerblad 3.0 blad 1%
Timjan 1.0 kvist 0%
Kycklingbuljongtärning 1.0 styck 2%
Vatten 7.0 dl 0%
Tillbehör:
Palsternacka 100.0 gram 4%
Morot 200.0 gram 5%
Kålrot 100.0 gram 2%
Rotselleri 100.0 gram 2%
Gul lök 1.0 st liten 3%
Persilja 0%
Garnering:
Gräddfil 2.0 dl 20%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%
Kockskolan:
Så lagas nötrulle > Äts ej
Så långkokas kött > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Stick in en termometer till mitten av nötrulle. Lägg nötrullen i en kastrull.
- Skala morot och lök. Skär i grova bitar. Lägg i kastrullen. Tillsätt lagerblad, timjan, vatten och buljongtärning. Lägg på ett lock och sätt på svag värme.
- Koka tills köttet är mört, har en kärntemperatur på över 80°C. Det tar 1-2 timmar. Tag upp köttet och sila buljongen.
- Tillbehör: Skala och fintärna palsternacka, morot, kålrot, rotselleri och lök. Koka i buljongen cirka 10 minuter.
- Blanda gräddfil och senap. Hacka persilja.
- Servera: Skär upp rullen fint. Lägg på tallrik. Vänd ner persiljan i rotsakerna och lägg vid sidan av. Slå över lite buljong. Avsluta med att rippla lite gräddfil över.
Kockens kommentar
Långkokt magert kött och rotsaker. Nyttigt och gott.
Fler recept inom Kokt nötkött
Liknande recept som Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
-
Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotskött på kokt högrev
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk kokt porterstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla