Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötrulle rimmad

600.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Lagerblad

3.0 

blad

Timjan

1.0 

kvist

Kycklingbuljongtärning

1.0 

styck

Vatten

7.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Palsternacka

100.0 

gram

Morot

200.0 

gram

Kålrot

100.0 

gram

Rotselleri

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

st liten

Persilja

 

 

 

Garnering:

 

Gräddfil

2.0 

dl

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas nötrulle >

 

 

Så långkokas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1338 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 632 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötrulle rimmad 600.0 gram 46%

Morot 2.0 styck 6%

Gul lök 2.0 styck 8%

Lagerblad 3.0 blad 1%

Timjan 1.0 kvist 0%

Kycklingbuljongtärning 1.0 styck 2%

Vatten 7.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Palsternacka 100.0 gram 4%

Morot 200.0 gram 5%

Kålrot 100.0 gram 2%

Rotselleri 100.0 gram 2%

Gul lök 1.0 st liten 3%

Persilja 0%

 

Garnering:

Gräddfil 2.0 dl 20%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Så lagas nötrulle > Äts ej

Så långkokas kött > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Stick in en termometer till mitten av nötrulle. Lägg nötrullen i en kastrull.
  2. Skala morot och lök. Skär i grova bitar. Lägg i kastrullen. Tillsätt lagerblad, timjan, vatten och buljongtärning. Lägg på ett lock och sätt på svag värme.
  3. Koka tills köttet är mört, har en kärntemperatur på över 80°C. Det tar 1-2 timmar. Tag upp köttet och sila buljongen.
  4. Tillbehör: Skala och fintärna palsternacka, morot, kålrot, rotselleri och lök. Koka i buljongen cirka 10 minuter.
  5. Blanda gräddfil och senap. Hacka persilja.
  6. Servera: Skär upp rullen fint. Lägg på tallrik. Vänd ner persiljan i rotsakerna och lägg vid sidan av. Slå över lite buljong. Avsluta med att rippla lite gräddfil över.

Kockens kommentar

Långkokt magert kött och rotsaker. Nyttigt och gott.

Fler recept inom Kokt nötkött

Liknande recept som Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil