Pepparrotskött på kokt högrev

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparrotskött på kokt högrev

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Högrev nöt benfri

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Morot

2.0 

st stora

Lagerblad

2.0 

blad

Kalvbuljong avfettad

1.0 

liter

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

Buljong som äts

4.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Ättika 12%

2.0 

tsk

Pepparrot färsk

3.0 

cm

Persilja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så långkokas kött >

 

 

Så lagas högrev >

 

 

Så skummar man >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2684 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 601 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrev nöt benfri 800.0 gram 41%

Gul lök 2.0 styck 4%

Morot 2.0 st stora 4%

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Kalvbuljong avfettad 1.0 liter Äts ej

el. kalvfond konc. + vatten Äts ej

Buljong som äts 4.0 dl 1%

Grädde 2.0 dl 27%

Strösocker 1.0 msk 2%

Ättika 12% 2.0 tsk 0%

Pepparrot färsk 3.0 cm 1%

Persilja 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 20%

 

Kockskolan:

Så långkokas kött > %

Så lagas högrev > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Skumma av: Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent kastrullen.
  2. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp.
  3. Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.
  4. Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.
  5. Koka potatis.
  6. Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur sötsur du vill ha den, själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla persilja och garnera med.

Fler recept inom Kokt nötkött

Liknande recept som Pepparrotskött på kokt högrev