Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2684 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Högrev nöt benfri 800.0 gram 41%
Gul lök 2.0 styck 4%
Morot 2.0 st stora 4%
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Kalvbuljong avfettad 1.0 liter Äts ej
el. kalvfond konc. + vatten Äts ej
Buljong som äts 4.0 dl 1%
Grädde 2.0 dl 27%
Strösocker 1.0 msk 2%
Ättika 12% 2.0 tsk 0%
Pepparrot färsk 3.0 cm 1%
Persilja 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 20%
Kockskolan:
Så lagas högrev > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Skumma av: Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent kastrullen.
- Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp.
- Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.
- Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.
- Koka potatis.
- Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur sötsur du vill ha den, själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla persilja och garnera med.
Fler recept inom Kokt nötkött
Liknande recept som Pepparrotskött på kokt högrev
-
Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotskött på kokt högrev
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk kokt porterstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla