
Gustafs Salmalax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 0
Recept: 883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax odlad färsk 450.0 gram 79%
Ingefära inlagd (gari) 145.0 gram 13%
Wasabipasta } 15.0 gram 4%
Sojasås japansk 0.5 dl 4%
Koriander färskhackad 2.0 msk 0%
Tillagning
- Häll av vätskan från ingerfäran i en behållare, denna ska användas senare! Finhacka ingerfäran.
- Skär Salmalaxen i 0,5-1cm tjocka skivor lägg på ett fat. Strö över ingerfäran över laxen.
- Blanda vätskan från ingerfäran tillsammans med wasabipastan och sojan. Häll detta över laxen.
- Finhacka koriandern och strö över.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Gustafs Salmalax
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan