
Mörk sirap
(mörk sirap från sockerbetor)
dark syrup from sugar beat
sirop foncé de betterave à sucre
sciroppo buio di barbabietola da zuccher
dunkel Rübenzuckersirup
jarabe oscuro de remolacha azucarera
Grupper inom
Sirap:
Mörk sirap är smakrikare med karamelltoner, sälta och syrlighet.
- Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
- Smak: Smakrik. Liknar ljus sirap, men med fylligare karaktär och karamelltoner.
- Alternativ vara: ljus sirap, svart sirap, maltsirap.
- Försäljning: Vanligt förekommande.
- Jämförpris: Lågt, runt 25 kr/kg. Lås mer > Högt och lågt pris.
- Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet, nästan obegränsad.
SÅ ANVÄNDS MÖRK SIRAP
Mörk sirap passar till såväl pepparkakor och chokladkola som bruna bönor, kåldolmar och andra maträtter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Recept med Mörk sirap
Det finns 31 recept med Mörk sirap
-
Svärtad marinerad pepparstek
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saftigt ljust surdegsbröd med sirap
Tid: 6 tim (+ 12 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Smulans pepparkaksdeg till pepparkakshus
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: T Baalack
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Classic English Hard Toffee (smörknäck)
Tid: 45 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stroopwafel, holländska rån med sirapsfyllning (honungskaka)
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ju(v)lig sjuden pepparkaksglass
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Tyrol, Sthlm
-
Glutenfritt knäckebröd med apelsin och kummin
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skållade havrebullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hästlimpa, hästbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan