Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 1
Recept: 799 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 150.0 gram 5%
Creme fraiche 1.0 msk 6%
Smör normalsaltat 50.0 gram 46%
Vatten 1.5 dl 0%
Vetemjöl 1.0 dl 26%
Ägg 1.0 styck 8%
Päron färsk 1.0 styck 8%
Bakplåtspapper Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och grovtärna rotselleri. Lägg i kastrull och slå på vatten så det täcker. Koka cirka 15 minuter och häll sedan av vattnet. Blanda i crème fraiche och mixa med mixerstav, salta och peppra lätt.
- Koka upp smör och vatten i en kastrull. Vispa ner mjöl och ägg och rör om kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.
- Klicka ut toppar på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Lägg på galler och låt svalna.
- Lägg en tesked sellerikräm på varje och toppa med en skiva päron.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Petits choux med sellerikräm
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan