Petits choux med sellerikräm

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Petits choux med sellerikräm

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Rotselleri

150.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

msk

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vatten

1.5 

dl

Vetemjöl

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Päron färsk

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 1

Recept: 799 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 150.0 gram 5%

Creme fraiche 1.0 msk 6%

Smör normalsaltat 50.0 gram 46%

Vatten 1.5 dl 0%

Vetemjöl 1.0 dl 26%

Ägg 1.0 styck 8%

Päron färsk 1.0 styck 8%

Salt och peppar 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och grovtärna rotselleri. Lägg i kastrull och slå på vatten så det täcker. Koka cirka 15 minuter och häll sedan av vattnet. Blanda i crème fraiche och mixa med mixerstav, salta och peppra lätt.

  3. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Vispa ner mjöl och ägg och rör om kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.

  4. Klicka ut toppar på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Lägg på galler och låt svalna.

  5. Lägg en tesked sellerikräm på varje och toppa med en skiva päron.

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Petits choux med sellerikräm