Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äpple syrligt 2.0 styck 9%
Russin 1.0 dl 17%
Ingefära färsk 2.0 cm 2%
Vatten 1.5 dl 0%
Saffran 0,5 gram 0.5 förp. 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%
Cheddar lagrad 200.0 gram 70%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Kärna ur och fintärna äpplen. Skala och finhacka ingefära.
- Lägg i en kastrull äpplen, ingefära, russin, saffran, vatten och saften av citron. Sjud i cirka 10 minuter. Dra åt sidan och låt svalna.
- Skär cheddar i lite större tärningar och lägg på äppelchutney, salta lätt.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Gul äppelchutney på cheddar
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan