Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 1
Recept: 961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Champinjoner färska 24.0 st stora 22%
Mögelost t.ex. gorgonzola } 100.0 gram 35%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Grädde 1.5 msk 8%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Valnötskärnor 50.0 gram 35%
Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%
Ger 4 st/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bryt av svampfoten så att det bildas en fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka nötter och persilja. Finhacka svampfötterna. Pressa citronsaft och blanda med hacket.
- Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar. Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter.
- Fördela blandningen i svamphattarna. Gratinera mitt i ugnen i 7-10 minuter. Servera svamparna lätt avsvalnade.
Kockens kommentar
Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan