Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Räkor skalade

200.0 

gram

Vit sparris konserv

1.0 

burk

Matfett till stekning

 

 

Vetemjöl

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vetemjöl

1.0 

msk

Vispgrädde

2.0 

dl

Ketchup

3.0 

tsk

Chilipepparsås

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2385 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 438 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 26%

Räkor skalade 200.0 gram 9%

Vit sparris konserv 1.0 burk 1%

Matfett till stekning 0%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Vispgrädde 2.0 dl 30%

Ketchup 3.0 tsk 1%

Chilipepparsås 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 23%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Skär fläskfilé i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttet i mjölet.

  2. Skala och koka potatis(el. råstek).

  3. Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida. Lägg i ugnssäker form och sätt in mitt i ugn i cirka 5 minuter.

  4. Värm upp sparris i kastrull med vatten.

  5. Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Fläskfilé Oscar är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås.

Alternativ

Kokt färsk vit sparris

Kalvfilé Oscar

Helstekt fläskfilé

Fler recept inom Fläskfilémeny

Liknande recept som Fläskfilé Oscar