Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 26%
Räkor skalade 200.0 gram 9%
Vit sparris konserv 1.0 burk 1%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Sås:
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 dl 30%
Ketchup 3.0 tsk 1%
Chilipepparsås 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Skär fläskfilé i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttet i mjölet.
- Skala och koka potatis(el. råstek).
- Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida. Lägg i ugnssäker form och sätt in mitt i ugn i cirka 5 minuter.
- Värm upp sparris i kastrull med vatten.
- Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Fläskfilé Oscar är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås.
Alternativ
Fler recept inom Fläskfilémeny
Liknande recept som Fläskfilé Oscar
-
Laxrosor med avokadofyllning (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Likörglasstårta
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan