Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Äggula

12.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Vispgrädde

1.0 

liter

Kaptenslöjtnant (38%)

3.0 

msk

t.ex. Cointreau

 

 

 

Tillbehör:

 

Frukt

 

 

Marängtoppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 1377

GBR (GI) / port: 9

Recept: 5508 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 30%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 370 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 12.0 styck 11%

Strösocker 3.0 dl 21%

Vispgrädde 1.0 liter 65%

Kaptenslöjtnant (38%) 3.0 msk 3%

t.ex. Cointreau 0%

 

Tillbehör:

Frukt 0%

Marängtoppar 0%

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Vispa äggulor och socker luftigt.

  2. Vispa grädden fast.

  3. Blanda ägg- och gräddvisp och tillsätt likör.

  4. Häll upp i bakform och frys minst 3 timmar.

  5. Ta ut formen ur frysen och värm formen lätt t.ex. i varmt vatten. Lägg upplägg­ningsfat över och vänd upp och ner.

  6. Garnera med frukt.
     

Fler recept inom Fläskfilémeny

Liknande recept som Likörglasstårta