Laxrosor med avokadofyllning (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxrosor med avokadofyllning (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Vatten

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

 

 

 

Lax kallrökt

100.0 

gram

Philadelphia naturell }

2.0 

msk

Avokado

0.5 

styck

Wasabipasta }

1.0 

tsk

Basilika finhackad

3.0 

msk

Dill finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0

Recept: 543 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 81 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 23%

Vatten 4.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning %

 

Lax kallrökt 100.0 gram 39%

Philadelphia naturell } 2.0 msk 12%

Avokado 0.5 styck 19%

Wasabipasta } 1.0 tsk 2%

Basilika finhackad 3.0 msk 0%

Dill finhackad 2.0 msk 1%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll lite olivolja i en stekpanna och hetta upp på medellåg värme.

  2. Häll i äggsmeten och stek tills smeten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt svalna.

  3. Mosa avokado och hacka basilika. Blanda med färskost och wasabi i en skål.

  4. Skär laxen i lövtunna skivor. Lägg ut hälften av laxskivorna och bred ut
    omelett ovanpå. Täck med resten av laxen och bred på avokadokräm. Rulla ihop till en rulle.

  5. Strö hackad dill på laxrullen. Skär 2 cm tjocka laxrosor från rullen. Lägg upp dekorativt på fat.

Fler recept inom Fläskfilémeny

Liknande recept som Laxrosor med avokadofyllning (förrätt)