Dryck till fläsk- & korvrätt lätt besk

Beska fläsk- och korvrätter hör till ovanligheterna men förekommer. T.ex. kan en i övrigt neutral, mild eller lätt salt kötträtt smakdomineras av en besk sallad t.ex. endiv, escarol, rosé och ruccola utan dressing. Sparris är en annan vara som ger beska.

1 matchande recept inom fläsk- & korvrätt lätt besk

Vin till kraftfull, lätt besk fläsk- och korvrätt

Till kraftfulla fläsk- och korvrätter med lätt beska smaker passar medelfylliga, syrliga röda, rosa eller vita viner bäst för att inte förstärka det beska. Mycket beska i maten kan vara svårt att kombinera med vin men tack vare att de flesta rätter har någon form av ”smakbrygga”, som exempelvis hollandaisesåsen till sparris, finns ändå lyckade giftemål. Undvik helt mycket sträva viner vilka annars upplevs ännu strävare av det beska i maten.

Öl till kraftfull, lätt besk fläsk- och korvrätt

Öl fungerar generellt bättre till besk mat än vin. Ölet bör dock inte vara alltför beskt. Beska i öl förstärker beskan i maten. Bättre är då en mild, frisk lager av amerikansk typ, men ännu bättre passar ett syrligt veteöl.