Dryck till smakrik fläsk- & korvrätt
Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller kryddiga tillbehör som senap, ketchup, surkål, gurka osv. Såserna är ofta fylliga, smakrika gärna sötaktiga. Sammantaget mättande mat med allehanda påtagliga smakupplevelser.
42 matchande recept inom smakrik fläsk- & korvrätt
-
Torrt smakrikt vitt vin
89 kr, Nr 2032
-
Smakrikt rött vin
199 kr, Nr 6554 Box
-
Kryddigt rött vin
69 kr, Nr 2212
-
Kryddigt rött vin
80 kr, Nr 3134
-
Mjukt rött vin
89 kr, Nr 32335
-
Smakrikt rött vin
Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon
129 kr, Nr 473472 BS
-
Kryddigt rött vin
103 kr, Nr 4570
-
Mörk strong ale
20 kr, Nr 89895 BS
-
Portertyp (stout)
17 kr, Nr 1561
Vin till kraftfull, smakrik fläsk- och korvrätt
När det gäller kraftfulla, smakrika fläsk- och korvrätter fungerar en mängd olika smakprofiler på dryck. Dessa beror till stor del på vilka smaktillbehör rätten har. Feta tillbehör i mat går fint ihop med, och rundar av, viner med strävhet och syra. Dock behöver vinet ändå vara under kategori ”medelfyllig” då ett alltför kraftfullt vin lätt tar över korv- och fläskrätter oavsett tillbehör. Fylligare vita viner, gärna med ekfatslagring, fungerar fint till denna kategori.
Öl till kraftfull, smakrik fläsk- och korvrätt
Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till Kraftfull, smakrik fläsk- och korvrätt rekommenderas medelfylliga till fylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.