Dryck till fläsk- & korvrätt med sälta
Fläskkött är ganska ofta salt i sig t.ex. kassler eller rimmat fläsk, eller så saltas köttet rikligt vid tillagning. Klassisk salt rätt är stekt fläsk med löksås. Grillade rätter är ofta salta och fet, kraftfull mat kräver ofta sälta.
13 matchande recept inom fläsk- & korvrätt med sälta
-
Smakrikt rött vin
Rocca di Montemassi Sangiovese
239 kr, Nr 4586 Box
-
Smakrikt rött vin
69 kr, Nr 12804
-
Smakrikt rött vin
Allesverloren Touriga Naçional
120 kr, Nr 2005
-
Smakrikt rött vin
135 kr, Nr 2070
-
Pilsnertyp
16 kr, Nr 1546
-
Mörk fyllig lager
16 kr, Nr 1632
-
Mörk strong ale
18 kr, Nr 1512
-
Kryddat brännvin
195 kr, Nr 262
-
Kryddat brännvin
195 kr, Nr 214
Vin till kraftfull fläsk- & korvrätt med sälta
Till salta smaker i fläsk- och korvrätter fungerar medelfylliga drycker med frisk syra och/eller viss tanninstruktur. Både syra och tannin minldras i kombination med det salta i maten och lyfter fram fruktigheten i vinet. Är maten ordentligt salt bör vinet dock ha viss sötma för att undvika att kombinationen blir metallisk.
Öl till kraftfull fläsk- & korvrätt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Till kraftfulla salta fläsk- och korvrätter rekommenderas fylligare och beska öl.