Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krossade tomater

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

msk

Vatten till soppa

6.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Creme fraiche

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Stjälkselleri

4.0 

stjälkar

Kuvertbröd

4.0 

styck

Hårdost skivad

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1693 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 501 gram)

Ingredienser

Visa:

Krossade tomater 800.0 gram 11%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vetemjöl 1.0 msk 2%

Vatten till soppa 6.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 5%

el. buljongtärning 0%

Creme fraiche 1.0 dl 19%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 1.0 msk 6%

 

Tillbehör:

Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%

Kuvertbröd 4.0 styck 46%

Hårdost skivad 50.0 gram 11%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Hetta upp lite matfett i en stor stekkastrull på medelvärme och fräs löken mjuk och glansig i 3-5 minuter. Bränn ej löken.
  3. Vispa ner mjöl i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, vatten+fond. Låt småkoka under lock 5-10 minuter.
  4. Rör ner crème fraiche (eller grädde). Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med selleristjälk, ett gott bröd och en god hårdost till soppan.

Kockens kommentar

För jämnare tomatsoppa använd mixer, eller byt ut de krossade tomaterna mot passerade tomater. Crème fraichen kan bytas ut mot grädde. Krossade tomater och passerade tomater på burk finns också att köpa t.ex. med vitlök om man önskar mer smak.

Alternativ

Krutonger (brödtärningar)

Varm tomatsoppa

Kall tomatsoppa

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Enkel tomatsoppa