Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1867 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 16.0 styck 15%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vatten till soppa 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 7%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Creme fraiche 2.0 dl 35%
Tillbehör:
Parmesan 100.0 gram 19%
Oststänger } 12.0 styck 20%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Skala och grovhacka lök. Skär tomaterna i bitar.
- Mixa lök, tomater, med vatten och fond i en matberedare, eller använd stavmixer.
- Häll över i kastrull och vispa ner tomatpuré och crème fraiche.
- Koka upp och låt sjuda på på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa igen. Låt svalna. Ställ soppan i kylskåp några timmar så att den blir kall, eller servera den ljummen.
- Häll upp i tallrikar och skiva parmesan över. Garnera med persilja eller timjan.
Kockens kommentar
Receptet ger cirka 2 tallrikar per portion. Skall soppan användas som förrätt, halvera mängderna. Vill man ha en matigare soppa, kan man byta ut vattnet mot tomatjuice.
PASSAR TILL
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Kall tomatsoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan