Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

16.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vatten till soppa

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Parmesan

100.0 

gram

Oststänger }

12.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

el. timjan

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1867 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 766 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 16.0 styck 15%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 7%

el. buljongtärning 0%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Creme fraiche 2.0 dl 35%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Parmesan 100.0 gram 19%

Oststänger } 12.0 styck 20%

Persilja till garnering 0%

el. timjan %

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Skala och grovhacka lök. Skär tomaterna i bitar.
  2. Mixa lök, tomater, med vatten och fond i en matberedare, eller använd stavmixer.
  3. Häll över i kastrull och vispa ner tomatpuré och crème fraiche.
  4. Koka upp och låt sjuda på på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Mixa igen. Låt svalna. Ställ soppan i kylskåp några timmar så att den blir kall, eller servera den ljummen.
  6. Häll upp i tallrikar och skiva parmesan över. Garnera med persilja eller timjan.

Kockens kommentar

Receptet ger cirka 2 tallrikar per portion. Skall soppan användas som förrätt, halvera mängderna. Vill man ha en matigare soppa, kan man byta ut vattnet mot tomatjuice.

PASSAR TILL

Oststänger

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Kall tomatsoppa