Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 66

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tomater 2.0 styck 2%
Krossade tomater 1.0 burk 6%
Tomatjuice 1.0 liter 12%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 6%
Maizena ljus 1.0 msk 2%
el. vetemjöl 0%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Mejram torkad 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Gräddfil 2.0 dl 18%
Kuvertbröd 4.0 styck 50%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka gul lök. Skala och riv eller finhacka vitlök. Tärna tomater.
- Tillred brödkrutonger om sådana önskas.
Se separat recept. - Lägg alla ingredienser i en kastrull utom maizena. Låt småkoka i 10-15 minuter.
- Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Sila sedan soppan genom ett såll tillbaka i kastrullen. Värm upp.
- Vispa ner lite maizena eller vetemjöl utblandat i lite vatten, så att soppan tjocknar. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Serveras varm med en klick gräddfil e.d.
Kockens kommentar
Tomatsoppa kan tillredas på allehanda sätt. T.ex. utan färska tomater och utan tomatjuice. Alternativa ingredienser som kan förekomma är t.ex. tomatpuré, potatis, vispgrädde, andra kryddor såsom timjan och lagerblad.
Alternativ
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Varm tomatsoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan