Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 400.0 gram 47%
Limejuice 2.0 msk 1%
Salt 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 4%
Creme fraiche 1.0 dl 21%
Pepparrot nyriven 40.0 gram 2%
Ciabatta bröd 1.0 styck 25%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Putsa lax och skiva i lövtunna skivor. Riv pepparrot. Skiva ciabattabröd i långa tunna skivor. Sätt ugnen på 150ºC. Finhacka gräslök.
- Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
- Vispa créme fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
- Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
- Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallrik. Gör ett ägg av peppar-rotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs vårmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Kängurumeny (lyxigt)
Liknande recept som Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kängurufilé med senapssås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladkaka med punschgrädde samt jordgubbar (efterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef