Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 582

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kängurufilé } 600.0 gram 27%
Matfett (smör) 1.5 msk 6%
Sås:
Steksky+vatten 1.5 dl 4%
Vispgrädde 1.5 dl 23%
Sojasås japansk 1.0 msk 0%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Smör normalsaltat 50.0 gram 16%
Grönsallad 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Putsa kött fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt. Förbered sallad.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila cirka 10 minuter.
- Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.
- Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.
Kockens kommentar
Hur det smakar? Liknar oxfilé med mild viltsmak. Bör passa de flestas smak. Känguru (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur.
ALTERNATIV
Fler recept inom Kängurumeny (lyxigt)
Liknande recept som Kängurufilé med senapssås
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kängurufilé med senapssås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladkaka med punschgrädde samt jordgubbar (efterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef