Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grapefrukt rosa 1.0 styck 6%
Apelsin hel 2.0 styck 14%
Granatäpple 0.5 styck 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 59%
Strösocker 3.0 msk 15%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 3%
Citronmeliss färsk 4.0 stjälkar 0%
Smörpapper Äts ej
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala grapefrukt och apelsin. Dela i klyftor och filea (dra av klyftskinnet). Gröp ur kärnorna ur granatäpple. Plocka citronmelissblad.
- Grovhacka valnötter. Smält socker i stekpanna på medelvärme. Tillsätt valnötter, sedan balsamvinäger. Rör om. Lägg över på smörpapper. Varning för brännskada. Låt svalna.
- Blanda försiktigt alla ingredienser utom citronmeliss. Lägg upp portionsvis och garnera med citronmeliss.
Fler recept inom Kängurumeny (lyxigt)
Liknande recept som Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kängurufilé med senapssås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladkaka med punschgrädde samt jordgubbar (efterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef