Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1028 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 3%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grillat kött
t.ex.
Nötkött (benfritt) 250.0 gram 37%
Tillbehör:
Pain riche 0.5 styck 39%
Guacamole konserv 1.0 dl 14%
Om utegrillning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på grillen och ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat.
- Pensla gärna köttet med någon grillsås. Grilla köttet så att det får fin färg runt om och blir lagom genomstekt (jfr: Menyse´s olika grillrecept). Låt köttet vila 5-10 minuter. Skär sedan upp köttet.
- Skär brödet i skivor och pensla med lite matolja. Lägg på grillen 2-3 minuter på vardera sidan tills de fått fin färg.
- Lägg en sked guacamole på brödskivorna, sedan en skiva kött, samt strö lite flingsalt över.
Kockens kommentar
Denna rätt är utmärkt om man har överblivet kött kvar från en tidigare måltid.
ALTERNATIV
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Grilltoast guacamole
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan