
Liten sallad på sked
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 74

GBR (GI) / port: 1
Recept: 741 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis fast sort 2.0 styck 17%
Äpple helst rött 1.0 st liten 5%
Rädisa 4.0 styck 1%
Cheddar lagrad 100.0 gram 49%
Rapsolja kallpressad 1.0 msk 15%
Citronjuice 1.0 msk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Kummin krossad 1.0 tsk 1%
Dill finhackad 0.5 dl 1%
Forellrom saltad 60.0 gram 10%
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. Låt den kallna.
- Kärna ur äpple. Skär potatis, äpple, rädisor och ost i tärningar.
- Blanda med olja och citronsaft. Smaksätt med salt, peppar och kummin. Vänd ner dill. Lägg salladen på matskedar.
- Garnera med forellrom och ev. dill.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Liten sallad på sked
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan