Renstek med ädelost och glöggfikon

Renstek med ädelost och glöggfikon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Lättglögg (röd)

2.0 

dl

Fikon färska

3.0 

styck

Baguette mini

1.0 

styck

Ädelost

100.0 

gram

Renstek rökt

10.0 

skivor

Rostade nötter

0.5 

dl

t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1204 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 70 gram)

Ingredienser

Visa:

Lättglögg (röd) 2.0 dl 14%

Fikon färska 3.0 styck 7%

Baguette mini 1.0 styck 15%

Ädelost 100.0 gram 30%

Renstek rökt 10.0 skivor 15%

Rostade nötter 0.5 dl 18%

t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter 0%

Kock: Markus Aujalay

Uppdragsgivare: Blossa

Tillagning (20 min )

  1. Koka ner glögg i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).

  2. Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.

  3. Skär fikon i klyftor. Blanda med den reducerade glöggen.

  4. Skär bröd i tunna skivor och rosta i brödrost.

  5. Mosa ost. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.

  6. Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Renstek med ädelost och glöggfikon