
Renstek med ädelost och glöggfikon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1204 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lättglögg (röd) 2.0 dl 14%
Fikon färska 3.0 styck 7%
Baguette mini 1.0 styck 15%
Ädelost 100.0 gram 30%
Renstek rökt 10.0 skivor 15%
Rostade nötter 0.5 dl 18%
t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter 0%
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (20 min )
- Koka ner glögg i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).
- Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.
- Skär fikon i klyftor. Blanda med den reducerade glöggen.
- Skär bröd i tunna skivor och rosta i brödrost.
- Mosa ost. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.
- Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Renstek med ädelost och glöggfikon
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan