
Cheddarsamosas
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 253

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1267 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Filodegsark (50x25cm) 5.0 styck 57%
Cheddar lagrad 150.0 gram 43%
Bakplåtspapper Äts ej
Ger 5 st/portion
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225ºC. Tina deg enligt förpackningen. Riv cheddarost. Skär varje ark i cirka 10 cm breda remsor.
- Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa. Vik den nedre kanten till strax under mitten så att en trekant bildas. Vik upp den trekanten mot den översta kanten. Fortsätt vika och gör en ny trekant. Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in.
- Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills de får fin färg.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Cheddarsamosas
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan