Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1057 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 5%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tigerräkor kokta 350.0 gram 18%
Vitt matbröd 8.0 skivor 59%
Ägg 1.0 styck 6%
Ingefära färskriven 1.0 tsk 0%
Ostronsås } 1.0 msk 1%
Maizena ljus 2.0 msk 5%
Salt 0.5 tsk 0%
Sesamfrön 2.0 msk 10%
t.ex. jordnötsolja Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala räkor. Riv ingefära.
- Blanda till jämn smet i en matberedare eller med en mixer räkor med ägg, ingefära, ostronsås, maizena och salt.
- Sätt fritös på 190°C om sådan används.
- Skär bröd i trekanter e.d. Lägg en klick smet på varje brödbit och strö sesamfrön över.
- Värm upp (wok-)panna på högsta värme med rikligt med frityrolja (eller använd fritös). När olja är het lägg ner bitarna och fritera dem i omgångar några minuter tills de fått fin gyllenbrun färg runt om.
- Serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Varning för farlig het olja. För ovana fritörer rekommenderas en elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Thai räktoast
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan