Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 619

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2475 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Innanlår skiva 1 cm 8.0 skivor 46%
Matolja neutral (ej oliv) 1.0 msk 5%
Tillbehör:
Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%
Potatis (bakpotatis) 4.0 styck 38%
Äggula? 4.0 styck 8%
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Förbered: Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat. Banka gärna ut köttet något till lagom storlek.
- Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad eller dylikt. Bakpotatis tillagas i god tid, se separat recept. Riv pepparrot. Allt måste vara klart före grillning av köttet. Ha stekspade till hands, köttet fastnar lätt på gallret.
- Grilla: Pensla köttet med mat- eller grillolja. Grilla 10-15 sekunder på vardera sidan. Finsmakaren önskar köttet lätt rosa inuti. Salta, peppra.
- Servera omedelbart, gärna med en rå äggula till.
Passar till
Fler recept inom Grillat nötkött
Liknande recept som Grillad lövbiff helt enkelt
-
Grillad ryggbiff
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad hel ryggbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: Scan
-
Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad entrecôte i skivor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beef
Tid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grilled London Broil, grillad flankstek
Tid: 1 tim (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: BBQ Pit Boys
-
Grillade nötköttsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomat
Svårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen