Grillad entrecôte i skivor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad entrecôte i skivor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote

4.0 

skivor

Grillolja tunn

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Aromsmör ¤

120.0 

gram

Rotfrukter

1.0 

kilo

 

Kockskolan:

 

Om utegrillning >

 

 

Så grillas entrecote >

 

 

Så grillas kött >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2208 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 358 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote 4.0 skivor 45%

Grillolja tunn 1.0 dl Äts ej

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Aromsmör ¤ 120.0 gram 40%

Rotfrukter 1.0 kilo 14%

 

Kockskolan:

Om utegrillning > Äts ej

Så grillas entrecote > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1.  Eget aromsmör tillagas i förväg (se separat recept nedan).
  2. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen) i god tid.
  3. Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  4. Förbered alla tillbehör till maten.
  5. Pensla köttet med grillolja.
  6. Grilla köttet på direkt värme i ett par minuter på var sida. Flytta bitarna till indirekt värme. Grilla totalt 4-7 minuter på var sida beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Vänd köttet minst en gång per minut för jämnare genomstekning.
  7. Låt köttet vila i 5 minuter.
  8. Grilla samtidigt rotfrukterna enligt separat recept.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Grillade skivade rotfrukter

Grillbakad bakpotatis

Grillad sötpotatis

Grillad majs

Grillade grönsaker

Hemlagad aromsmör

Fler recept inom Grillat nötkött

Liknande recept som Grillad entrecôte i skivor