Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 154
 
    
                Kcal / portion: 552
 
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 2208 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Entrecote 4.0 skivor 45%
Grillolja tunn 1.0 dl Äts ej
Tillbehör:
Aromsmör ¤ 120.0 gram 40%
Rotfrukter 1.0 kilo 14%
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Så grillas entrecote > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Eget aromsmör tillagas i förväg (se separat recept nedan).
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen) i god tid.
- Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered alla tillbehör till maten.
- Pensla köttet med grillolja.
- Grilla köttet på direkt värme i ett par minuter på var sida. Flytta bitarna till indirekt värme. Grilla totalt 4-7 minuter på var sida beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Vänd köttet minst en gång per minut för jämnare genomstekning.
- Låt köttet vila i 5 minuter.
- Grilla samtidigt rotfrukterna enligt separat recept.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
| Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött | 
| Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött | 
| Rosaröd | 50-55°C | 75% rött | 
| Rosa | 55-60°C | Rosarött | 
| Medium | 60-65°C | Rosabrunt | 
| Välstekt | 65-70°C | Bunrosa | 
| Genomstekt | 70°C+ | Genombrun | 
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Passar till
Fler recept inom Grillat nötkött
Liknande recept som Grillad entrecôte i skivor
- 
                
                    Grillad ryggbiffTid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad marinerad hel ryggbiffSvårighet: Medel, Receptgivare: Scan 
- 
                
                    Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatisTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad entrecôte i skivorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôteTid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beefTid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillad kokt oxbringa med caesarsmörTid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Grilled London Broil, grillad flankstekTid: 1 tim (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: BBQ Pit Boys 
- 
                
                    Grillade nötköttsspettTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomatSvårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              