Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 94
 
    
                Kcal / portion: 231
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 926 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötkött (benfritt) 500.0 gram 82%
Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 6%
Cocktailtomater 12.0 styck 5%
Svamp färsk 12.0 styck 7%
m.fl. grönsaker
Tillbehör:
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förbered: Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat. Lägg helst grillspett av trä i vatten i 1 timme, så brinner de inte upp.
- Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt. Tärna köttet i 4x4 centimeter tora bitar. Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar. Trä på kött och grönsaker på grillspett. Pensla med matolja och peppra.
- Grilla 3-6 minuter på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta på köttet mellan kött och grönsak. Smaka av med salt. Låt vila i 5 minuter.
Kockens kommentar
Variera med olika grönsaker på spettet. Paprika, cocktailtomater, squash, aubergine, lök, svamp etc. Eller varför inte skivade rotfrukter? Variera också kryddning, använd t.ex. torkad rosmarin.
Passar till
Fler recept inom Grillat nötkött
Liknande recept som Grillade nötköttsspett
- 
                
                    Grillad ryggbiffTid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad marinerad hel ryggbiffSvårighet: Medel, Receptgivare: Scan 
- 
                
                    Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatisTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad entrecôte i skivorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôteTid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beefTid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillad kokt oxbringa med caesarsmörTid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Grilled London Broil, grillad flankstekTid: 1 tim (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: BBQ Pit Boys 
- 
                
                    Grillade nötköttsspettTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomatSvårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              