Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 2.0 styck 8%
Saltgurka 2.0 st stora 1%
Visp- el. mellangrädde 3.0 dl 87%
Tomatpuré konserv 4.0 msk 2%
Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%
Senap fransk osötad 3.0 tsk 1%
Tabasco röd 4.0 stänk 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om grillsåser > Äts ej
Om marinering > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Tillagning (12 min )
- Skala och finhacka lök. Finhacka gurka.
- Fräs löken mjuk och glansig på medelvärme i lite matfett.
- Blanda lök, gurka, grädde, tomatpuré och soja i en kastrull. Koka upp.
- Smaksätt med senap, tabasco och salt. Låt småkoka cirka 5 minuter till lagom konsistens.
Kockens kommentar
Använd såsen som marinad till grillat kött eller som såstillbehör.
Passar till
Fler recept inom Grillsåser, marinader
Liknande recept som Het sås med saltgurka till grillat
-
BBQ Sauce Texas Style, grillsås
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Barbecuesås Texas, grillsås
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel barbequesås, grillsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Het sås med saltgurka till grillat
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Övergrans
-
Enkel grillmarinad till kött och fisk
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtmarinad till fisk
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan