Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 132

GBR (GI) / port: 1
Recept: 527 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 10%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 45%
Chilisås tomat 0.5 dl 9%
Äppelcidervinäger 3.0 msk 3%
Strösocker 3.0 msk 32%
Sojasås 0.5 msk 1%
Vatten 1.0 dl 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om grillsåser > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
Om marinering > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök.
- Bryn lök i matolja på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser och lite av vattnet. Koka upp. Låt sjuda i 15 minuter.
- Späd med vatten till lagom konsistens. Såsen skall vara trögflytande. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar som grillsås eller som marinad till kött.
Passar till
Fler recept inom Grillsåser, marinader
Liknande recept som Enkel barbequesås, grillsås
-
BBQ Sauce Texas Style, grillsås
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Barbecuesås Texas, grillsås
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel barbequesås, grillsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Het sås med saltgurka till grillat
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Övergrans
-
Enkel grillmarinad till kött och fisk
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtmarinad till fisk
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan