Het sås med saltgurka till grillat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Het sås med saltgurka till grillat

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Gul lök

2.0 

styck

Matfett till stekning

 

 

Saltgurka

2.0 

st stora

Visp- el. mellangrädde

3.0 

dl

Tomatpuré konserv

4.0 

msk

Sojasås kinesisk

1.0 

tsk

Senap fransk osötad

3.0 

tsk

Tabasco röd

4.0 

stänk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om grillsåser >

 

 

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

Om chilisåser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 17%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 117 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 styck 8%

Matfett till stekning 0%

Saltgurka 2.0 st stora 1%

Visp- el. mellangrädde 3.0 dl 87%

Tomatpuré konserv 4.0 msk 2%

Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%

Senap fransk osötad 3.0 tsk 1%

Tabasco röd 4.0 stänk 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om grillsåser > Äts ej

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Kock: Övergrans

Uppdragsgivare: Övergrans

Tillagning (12 min )

  1. Skala och finhacka lök. Finhacka gurka.
  2. Fräs löken mjuk och glansig på medelvärme i lite matfett.
  3. Blanda lök, gurka, grädde, tomatpuré och soja i en kastrull. Koka upp.
  4. Smaksätt med senap, tabasco och salt. Låt småkoka cirka 5 minuter till lagom konsistens.

Kockens kommentar

Använd såsen som marinad till grillat kött eller som såstillbehör.

Passar till

Grillat nötköttsspett

Grillat lammspett

Fler recept inom Grillsåser, marinader

Liknande recept som Het sås med saltgurka till grillat