Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 1
Recept: 329 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 0.5 st stor 11%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 3%
Rotselleri finhackad 1.0 dl 5%
Tomatpuré konserv 1.0 dl 13%
Äppelcidervinäger 0.5 dl 5%
Farinsocker 0.5 dl 44%
Worcestershiresås 1.5 msk 7%
Chilipulver 2.0 msk 7%
Kummin mald 0.5 tsk 1%
Svartpeppar nymald 1.0 msk 5%
Salt 0.5 msk 0%
Vatten 1.5 dl 0%
Kockskolan:
Om grillsåser > Äts ej
Om marinering > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Skala och finhacka lök, vitlök och selleri.
- Fräs lök, vitlök och selleri cirka 5 minuter på medelvärme tills löken är mjuk och glansig.
- Tillsätt övriga ingredienser utom vatten och låt det sjuda sakta i cirka 40 minuter.
- Tillsätt vatten till lagom konsistens. Såsen skall vara trögflytande. Smaka av.
Kockens kommentar
Passar till grillad kyckling, nöt- och giskött. Kan även användas som marinad till kött. Barbeque är allmänt ett amerikanskt begrepp för utomhusgrillning, men egentligen avser det långsam grillning på indirekt värme över träkol under lock, så att maten smaksätts av röken ("rökgrillning"). Läs mer> Om grillning.
Passar till
Fler recept inom Grillsåser, marinader
Liknande recept som Barbecuesås Texas, grillsås
-
BBQ Sauce Texas Style, grillsås
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Barbecuesås Texas, grillsås
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel barbequesås, grillsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Het sås med saltgurka till grillat
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Övergrans
-
Enkel grillmarinad till kött och fisk
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtmarinad till fisk
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan