Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Tomater

3.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Citrongräs

2.0 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja

3.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

Om chilipasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0

Recept: 447 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 3.0 styck 12%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 2%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 10%

Citrongräs 2.0 styck 7%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 1%

Olivolja 3.0 msk 76%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > %

Om chilipasta > Äts ej

Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )

  1. Skala vitlök och grovhacka. Skiva nederdelen av citrongräset. Skär tomaterna i bitar.
  2. Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
  3. Häll marinaden på kött eller fisk och låt stå i 1-2 timmar. Alternativt häll över kött och fisk i ugnsäker form och sätt in i ugnen.
  4. Spar gärna lite marinad som sås till maten.

Kockens kommentar

Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.

Passar till

Kalventrecôtesmörgås

Fler recept inom Grillsåser, marinader

Liknande recept som Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk