Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0
Recept: 447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 3.0 styck 12%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 10%
Citrongräs 2.0 styck 7%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 1%
Olivolja 3.0 msk 76%
Salt 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Om marinering > Äts ej
Om chilipasta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )
- Skala vitlök och grovhacka. Skiva nederdelen av citrongräset. Skär tomaterna i bitar.
- Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
- Häll marinaden på kött eller fisk och låt stå i 1-2 timmar. Alternativt häll över kött och fisk i ugnsäker form och sätt in i ugnen.
- Spar gärna lite marinad som sås till maten.
Kockens kommentar
Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.Passar till
Fler recept inom Grillsåser, marinader
Liknande recept som Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
-
BBQ Sauce Texas Style, grillsås
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Barbecuesås Texas, grillsås
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel barbequesås, grillsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Het sås med saltgurka till grillat
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Övergrans
-
Enkel grillmarinad till kött och fisk
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtmarinad till fisk
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan