Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1894 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalventrecote 4.0 skivor 45%
Tomater 3.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Citrongräs 2.0 styck 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja 3.0 msk 18%
Salt 0.5 tsk 0%
Surdegsbröd 4.0 skivor 27%
Basilika 0.5 kruka 0%
Oliver svarta avrunna 20.0 styck 4%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 65°C.
- Skala vitlök och grovhacka. Skiva nederdelen av citrongräset. Skär tomaterna i bitar.
- Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
- Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme. Bryn entrecôten hastigt på var sida. Lägg över i ugnsfast form och häll över mixet. Spar lite av mixet till sås. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna i tomatmixet.
- Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme och grilla brödskivorna på var sida.
- Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på basilikablad och entrecôte. Servera med oliver och lite tomatmix.
Kockens kommentar
Vill man påskynda receptet kan man höja ugnsvärmen och korta tiden. Poängen med låg värme är att köttet blir saftigare, samt att det inte blir torrt även om det får ligga för länge i ugnen.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Grillat surdegsbröd med tomat- och citronmarinerad kalventrecôte
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan