Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 542

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2167 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Croque Monsieur:
Skinka kokt tjock skiva 4.0 skivor 8%
Hårdost lagrad 16.0 skivor 28%
Vitt matbröd skivor 8.0 st stora 48%
Senap fransk osötad 8.0 tsk 2%
Croque Madame:
Ägg 4.0 styck 12%
Kockskolan:
Smörgåsgrill > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär av kanterna på brödet.
- Lägg ett lager ost på varje smörgås. Bred eventuellt lite fransk senap på osten. Lägg ihop 2 skivor med 1 skiva tjock skinka emellan. Tryck lätt ihop skivorna.
- Stek i matfett i panna på medellåg värme tills osten smält och brödet fått fin färg.
- Eller gratinera i ugn (övre delen) på 250ºC, tills osten smält ca 5 minuter.
- Servera genast, gärna med grönsaker till.
- Stek ägg och lägg ovanpå = Croque Madame.
Kockens kommentar
Croque Monsieur´s maka heter Croque Madame, varvid stekt ägg ingår. Ordet croque, eller snarare croquant betyder på franska knaprig, frasig, mör.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Croque Monsieur et Croque Madame
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan