Varma smörgåsar - grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varma smörgåsar - grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matbröd gärna mörkt

 

 

Bordssmör

 

 

 

Påläggsalternativ:

 

Skinka el. korvpålägg

 

Köttfärs, helst nötfärs

 

 

Nötkött

 

 

Kycklingfilé utan skinn

 

 

Ägg

 

 

Fisk hel urtagen

 

 

Skaldjur t.ex. musslor

 

 

Hårdost

 

 

Getost (chèvre)

 

 

Dessertost t.ex. ädelost

 

 

Grönsaker

 

 

t.ex. tomat el. spenat

 

 

Svamp t.ex. kantareller

 

 

Stuvning t.ex. skaldjur

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0

Recept: 0 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: ?%

Fett: ?%

Kolhydrater: ?%

Fibrer: ?%

(Tillagad portion: 0 gram)

Tillagning (10 min + 10 min )

Varma smörgåsar fungerar utmärkt som mellanmål, snabblunch, entrérätt, frukost, kvällsmacka eller som en hel måltid. Smörgåsarna kan värmas i panna, i ugn, i våffeljärn eller i smörgåsgrill. Tidsåtgång 10-20 minuter. De flesta kan förberedas i god tid.

Pålägg: Det mesta går att lägga på smörgåsen. Servera gärna färska grönsaker till.


Olika sätt att värma:
I stekpanna cirka 10 minuter på medellåg värme. Gratinera i ugn 5-10 minuter på 250 grader. Med våffeljärn/smörgåsgrill cirkaa 10 minuter.


Smörgåsalternativ:

  1. Enkelsmörgås t.ex. Gratinerad svampsmörgås.
  2. Dubbelsmörgås t.ex. Croque Monsieur.
  3. Bröd med fyllning t.ex. Pitabröd med biffkött.
  4. Med stuvning t.ex. Varm smörgås med stuvade musslor
  5. Varm mat på smörgås t.ex. BBQ Steak sandwich.
  6. Matiga smörgåsar t.ex. Parisersmörgås

Kockens kommentar

Andra varianter: Varma smörgåsar, det vill säga varm mat på bröd förekommer i de flesta länder. Fransosen har croque monseur, italienaren sin pizza, i Mexiko hittar man tortillas och quesadillas, i Indien chapati, i Östeuropa piroger och så vidare. Se länkar i höger­kolumnen.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Varma smörgåsar - grundrecept