Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0
Recept: 0 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: ?%
Fett: ?%
Kolhydrater: ?%
Fibrer: ?%
Ingredienser
Påläggsalternativ:
Skinka el. korvpålägg
Nötkött %
Ägg %
Hårdost %
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 min )
Varma smörgåsar fungerar utmärkt som mellanmål, snabblunch, entrérätt, frukost, kvällsmacka eller som en hel måltid. Smörgåsarna kan värmas i panna, i ugn, i våffeljärn eller i smörgåsgrill. Tidsåtgång 10-20 minuter. De flesta kan förberedas i god tid.
Pålägg: Det mesta går att lägga på smörgåsen. Servera gärna färska grönsaker till.
Olika sätt att värma: I stekpanna cirka 10 minuter på medellåg värme. Gratinera i ugn 5-10 minuter på 250 grader. Med våffeljärn/smörgåsgrill cirkaa 10 minuter.
Smörgåsalternativ:
- Enkelsmörgås t.ex. Gratinerad svampsmörgås.
- Dubbelsmörgås t.ex. Croque Monsieur.
- Bröd med fyllning t.ex. Pitabröd med biffkött.
- Med stuvning t.ex. Varm smörgås med stuvade musslor
- Varm mat på smörgås t.ex. BBQ Steak sandwich.
- Matiga smörgåsar t.ex. Parisersmörgås
Kockens kommentar
Andra varianter: Varma smörgåsar, det vill säga varm mat på bröd förekommer i de flesta länder. Fransosen har croque monseur, italienaren sin pizza, i Mexiko hittar man tortillas och quesadillas, i Indien chapati, i Östeuropa piroger och så vidare. Se länkar i högerkolumnen.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Varma smörgåsar - grundrecept
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan