Parisersmörgås (parisare)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Parisersmörgås (parisare)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Nötfärs

400.0 

gram

Grädde

1.0 

dl

Gul lök

1.0 

st liten

Rödbetor inlagda

2.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

Formbröd (skivat)

4.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ägg

4.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

blad

 

Kockskolan:

 

Så bryner man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 525

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2099 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 250 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 3.0 msk 14%

Nötfärs 400.0 gram 35%

Grädde 1.0 dl 17%

Gul lök 1.0 st liten 2%

Rödbetor inlagda 2.0 styck 3%

Kapris 2.0 msk 0%

Formbröd (skivat) 4.0 styck 15%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Ägg 4.0 styck 12%

Sallatsblad 4.0 blad 0%

 

Kockskolan:

Så bryner man > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Finhacka lök och rödbetor och blanda ner detta i färsen tillsammans med kapris, salt och peppar. Häll i grädden och rör om. Skölj sallad.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek brödskivorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna på ena sidan.
  3. Lägg på ett lager färs på brödets stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg brödskivan med färsen nedåt mot pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter. Vänd och stek brödsidan någon minut.
  4. Stek samtidigt äggen. Lägg dem på pannbiffarna. Salta, peppra.

Kockens kommentar

Denna rätt uppfattas av många som en svensk rätt, men är sannolikt fransk och serveras där som en rissolette (läs mer > Så bryner man). I den tecknade serien "Karl-Alfred" älskades rätten av "Frasse".

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Parisersmörgås (parisare)