Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 525

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2099 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 3.0 msk 14%
Nötfärs 400.0 gram 35%
Grädde 1.0 dl 17%
Gul lök 1.0 st liten 2%
Rödbetor inlagda 2.0 styck 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Formbröd (skivat) 4.0 styck 15%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 12%
Sallatsblad 4.0 blad 0%
Kockskolan:
Så bryner man > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Finhacka lök och rödbetor och blanda ner detta i färsen tillsammans med kapris, salt och peppar. Häll i grädden och rör om. Skölj sallad.
- Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek brödskivorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna på ena sidan.
- Lägg på ett lager färs på brödets stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg brödskivan med färsen nedåt mot pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter. Vänd och stek brödsidan någon minut.
- Stek samtidigt äggen. Lägg dem på pannbiffarna. Salta, peppra.
Kockens kommentar
Denna rätt uppfattas av många som en svensk rätt, men är sannolikt fransk och serveras där som en rissolette (läs mer > Så bryner man). I den tecknade serien "Karl-Alfred" älskades rätten av "Frasse".
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Parisersmörgås (parisare)
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan