Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cheddar lagrad 200.0 gram 47%
Ägg 1.0 styck 4%
Folköl (3.5%) 1.0 dl 3%
Senapspulver engelsk 1.0 tsk 1%
Vitt matbröd 4.0 st stora 33%
Smör el. margarin 1.0 msk 7%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Tillbehör:
Isbergssallat 1.0 huvud 6%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär eller riv osten i små bitar. (Osthyvel fungerar utmärkt). Vispa upp ägget med gaffel i en kopp.
- Smält smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt ost, senap och lite peppar. Tillsätt öl lite i taget när osten börjar smälta. Därefter uppvispat ägg. Rör tills blandningen är jämn och tjock.
- Rosta bröd. Bred ostmassan på brödet. Klipp persilja över. Krydda.
- Servera med sallat och gärna med en vinägrett till.
Kockens kommentar
Detta är ett försvenskat recept av Welsh rarebit, dvs lite enklare att laga och mindre kryddstarkt. För "riktig" rarebit se Welsh rarebit.
Alternativ
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Svensk rarebit
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan