Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Cheddar lagrad

200.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Folköl (3.5%)

1.0 

dl

Senapspulver engelsk

1.0 

tsk

Vitt matbröd

4.0 

st stora

Smör el. margarin

1.0 

msk

Persilja

2.0 

kvistar

Vitpeppar till smaksättn.

 

 

 

Tillbehör:

 

Isbergssallat

1.0 

huvud

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 275 gram)

Ingredienser

Visa:

Cheddar lagrad 200.0 gram 47%

Ägg 1.0 styck 4%

Folköl (3.5%) 1.0 dl 3%

Senapspulver engelsk 1.0 tsk 1%

Vitt matbröd 4.0 st stora 33%

Smör el. margarin 1.0 msk 7%

Persilja 2.0 kvistar 0%

Vitpeppar till smaksättn. 0%

 

Tillbehör:

Isbergssallat 1.0 huvud 6%

Tillagning (20 min )

  1. Skär eller riv osten i små bitar. (Osthyvel fungerar utmärkt). Vispa upp ägget med gaffel i en kopp.
  2. Smält smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt ost, senap och lite peppar. Tillsätt öl lite i taget när osten börjar smälta. Därefter uppvispat ägg. Rör tills blandningen är jämn och tjock.
  3. Rosta bröd. Bred ostmassan på brödet. Klipp persilja över. Krydda.
  4. Servera med sallat och gärna med en vinägrett till.

Kockens kommentar

Detta är ett försvenskat recept av Welsh rarebit, dvs lite enklare att laga och mindre kryddstarkt. För "riktig" rarebit se Welsh rarebit.

Alternativ

Vinägrett

Welsh rarebit

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Svensk rarebit