Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 17%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cheddar lagrad 200.0 gram 44%
Ägg 1.0 styck 4%
Folköl (3.5%) 1.0 dl 2%
Senapspulver engelsk 1.0 tsk 1%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 32%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Chilipulver 1.0 krm 0%
Salvia färsk 1.0 msk 0%
Gul lök hackad 1.0 msk 0%
Worcestershiresås 1.0 tsk 0%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 16%
Kockskolan:
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnsgrillen på 200°C.
- Rosta bröd i brödrost.
- Riv ost. Skala och finhacka lök. Hacka salvia.
- Rör samman ägg i en skål och tillsätt osten, senap, öl, salvia, lök och worcestershiresås.
- Bred smör på brödet och lägg på blandningen ända ut i kanterna. Strö över lite kajennpeppar.
- Lägg över på bakplåt och ställ in högt upp i ugnen intill grillen (4-5 cm). Grilla ca 5 minuter tills osten bubblar och blivit gyllenbrun.
- Klipp persilja över. Servera gärna vinegrett till.
Kockens kommentar
Welsh rarebit har sina anor tillbaka till början av 1700-talet, ursprungligen benämnd Welsh rabbit (Walesisk kanin") utan att innehålla kaninkött. Namnet rabbit (kanin) för att vanligt folk förr inte fick jaga kanin och annat vilt som var överhetens egendom. Det fanns även English, Irish and a Scotch Rabbit. En variant är Buck rabbit toppad med ett stekt ägg, en annan kallad Blushing rabbit som innehåller tomat. Kockskolan har även skapat en svensk, mindre kryddstark variant.
Alternativ
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Welsh rarebit, Welsh rabbit
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan