Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ljust matbröd 4.0 skivor 41%
Chèvre 150.0 gram 40%
Parmaskinka skivad 12.0 skivor 27%
Cocktailtomater 8.0 styck 2%
Basilika finhackad 4.0 msk 0%
Olivolja 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg brödskivorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och strö över salt.
- Skär chévreosten i portionsbitar. Linda in varje ostbit i 3 skivor parmaskinka och lägg den ovanpå brödskivorna.
Placera två cocktailtomater ovanpå osten. Ringla över honung och strö över lite salt. - Grädda i ugnen tills tomaterna pyser och osten har smält något (det tar ca 10 minuter). Strö över hackad basilika.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan