Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skinka rökt 1/2 cm skiva

4.0 

skivor

Formbröd (skivat)

4.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillval:

 

Tomater

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Tomatketchup

4.0 

tsk

HP-sås

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Bayerskt

Mörk fyllig lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1263 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 205 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 33%

Formbröd (skivat) 4.0 styck 25%

Ägg 4.0 styck 20%

Smör till stekning 2.0 msk 15%

 

Tillval:

Tomater 2.0 styck 3%

 

Tillbehör:

Tomatketchup 4.0 tsk 2%

HP-sås 0%

Tillagning (20 min )

  1. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek brödskivorna. Ta ur.
  2. Bräck (lättstek) skinkskivorna. Lägg på brödskivorna.
  3. Tillval: Skiva tomater och lägg på skinkan.
  4. Stek ägg. Lägg överst på smörgåsen.

Kockens kommentar

"Patent" i bemärkelsen "nyuppfunnen". Klassisk patentsmörgås består av bröd, skinka och stekt ägg. Tomater förekommer ofta som tillval. Ibland förekommer som alternativ t.ex. ketchup, bacon och falukorv.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Patentsmörgås