Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1263 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 33%
Formbröd (skivat) 4.0 styck 25%
Ägg 4.0 styck 20%
Smör till stekning 2.0 msk 15%
Tillval:
Tomater 2.0 styck 3%
Tillbehör:
Tomatketchup 4.0 tsk 2%
HP-sås 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek brödskivorna. Ta ur.
- Bräck (lättstek) skinkskivorna. Lägg på brödskivorna.
- Tillval: Skiva tomater och lägg på skinkan.
- Stek ägg. Lägg överst på smörgåsen.
Kockens kommentar
"Patent" i bemärkelsen "nyuppfunnen". Klassisk patentsmörgås består av bröd, skinka och stekt ägg. Tomater förekommer ofta som tillval. Ibland förekommer som alternativ t.ex. ketchup, bacon och falukorv.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Patentsmörgås
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan